U bent hier:

Maatschappelijk

DuCo

De DuCo oftewel de Duurzaamheids Commissie, houdt zich bezig met de duurzaamheid van Plato. Hierbij focust de commissie zich op de verenigingskant, waaruit bijvoorbeeld een marktplaatsfunctie in de ledenapp is ontstaan en een kledingruil is georganiseerd, en de sociëteitskant waarbij er wordt gekeken naar verduurzaming van het pand. Deze groep van Platonen denkt niet alleen aan Plato vandaag, maar ook aan Plato in de toekomst en hoe wij daarbij ons steentje kunnen bijdragen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken!

Stichting MOVE

MOVE is een organisatie die samen met Plato en een groep kinderen een project zal uitvoeren om de wijk te verbeteren. Deze commissie bestaat uit twee onderdelen: een kennismaking, waarbij de kinderen mee worden genomen in het studentenleven, en het uitvoeren van het wijkproject. Hiermee help je de kinderen, en de wijk, een stapje verder en hebben deze kinderen een kijkje kunnen nemen in het leven van een Platoon.

MOVE

Serve the Dinner

Elk jaar werkt Plato samen met Serve the City, dit is een organisatie die minderbedeelden, ouderen en kinderen in Tilburg een warm hart doe draagt. Plato draagt samen met deze organisatie een steentje bij aan deze activiteiten door een diner te organiseren voor ouderen en daklozen. Bij dit diner zal Plato haar pand open gooien om zo’n 60 tot 80 personen van een fijne maaltijd maar ook een leuke avond voorzien. Deze commissie doet gaat de voorbereidingen opstarten in januari waarna het diner halverwege maart zal plaatsvinden. Lijkt dit je een leuke mogelijkheid om te leren samenwerken, plannen en een oprecht dankbare activiteit neer te zetten? Dan is dit echt iets voor jou! Deze commissie biedt plaats voor 4 of 5 personen en dit kunnen jongere- en ouderejaars zijn.

Vrijwilligerscommissie

De vrijwilligerscommissie doet vanuit de studenten graag wat terug voor de samenleving. De doelgroep voor de mensen waarvoor we wat willen betekenen is heel divers. Afgelopen jaar zijn we onder andere in een blijf van mijn lijf huis geweest, hebben we een speurtocht voor kinderen op de campus georganiseerd en hebben we ons ingezet voor vluchtelingen. Daarnaast wordt er elk jaar een buurtdag georganiseerd voor de ouderen uit de directe buurt van Plato, op deze dag doen we klusjes voor ouderen die ze zelf niet voor elkaar krijgen. Dit is een hele leuke dag waar je veel verschillende klusjes doet en uiteindelijk afsluit bij Plato met een barbecue voor de ouderen. Deze vrijwilligersbijdragen aan de stad zijn, naast dat het erg leuk is, ook belangrijk voor Platonen. Deze activiteiten zorgen er namelijk voor dat we elk jaar weer tafels krijgen voor de Tilburg University Cantus, vanuit de stad en vanuit Plato ontzettend dankbaar werk dus! Deze commissie is momenteel al gevuld met tweede- tot zesdejaars, erg divers dus!

Vrijwilligerscom