U bent hier:

Ontwikkeling

De arbeidsmarkt vraagt vaak om meer dan alleen een diploma. Voor de meesten banen zoeken werkgevers naar afgestudeerden die zich op persoonlijk hebben ontwikkeld tijdens hun studententijd! Collegestof reproduceren en tentamens maken, leidt niet tot persoonlijke ontplooiing. Daar is meer voor nodig. Daarom vind je als lid van Plato veel en verschillende mogelijkheden om deze ontwikkeling op te zoeken. Bijvoorbeeld in een uitdagende commissies, in de rol van commissievoorzitter of in een (parttime) bestuursjaar. Tijdens je studententijd is het toch de bedoeling om je van een scholier te ontwikkelen tot een jongvolwassene die op zijn eigen benen kan staan en klaar is voor de arbeidsmarkt?

Laat je niet weerhouden om naast je studie bezig te houden met activiteiten waarmee je jezelf verder ontwikkelt, want het kan je later goed van pas komen als jij op zoek gaat naar een baan!

(Parttime) Bestuursjaar

De stap van studeren als student naar beginnen met werken als afgestudeerde, kan toch best wel groot zijn. Je krijgt opeens veel meer verantwoordelijkheden en er wordt van je verwacht dat je al je kwaliteiten kan toepassen in de praktijk. Met een bestuursjaar kan jij dit gat echt sneller overbruggen. Tijdens dit jaar krijg je namelijk al te maken met het toepassen van deze kwaliteiten in de praktijk. Dit resulteert in een voorsprong op studenten zonder bestuurservaring. En, naast dat het een leerzaam jaar is, is het ook erg leuk!

Bij Plato kan je verschillende kansen aangrijpen om een bestuursjaar te doen, zowel deeltijd als voltijd. Voorbeelden hiervan zijn: het bestuur van de Introductie Commissie, de Dies Commissie, het Lustrumbestuur en de Integratie Commissie.