U bent hier:

Genootschappen & gezelschappen

T.S.V. Plato heeft 4 genootschappen aan zich verbonden. Genootschappen zijn een laagdrempelige manier om sterk verbonden te zijn met de vereniging. Het zijn vriendengroepen van verschillende leeftijden en lichtingen, die gekenmerkt worden door de weinige verplichtingen. Elk genootschap heeft zijn eigen imago en identiteit. Lijkt het je leuk om een genootschap te leren kennen? Stuur dan een mailtje naar internezaken@tsvplato.nl of stuur direct een berichtje naar het genootschap. 

Phi Omega Chi

In collegejaar 2015/2016 werd damesjaarclub Phi Omega Chi opgericht. Na het winnen van de jaarclubstrijd werd besloten dat de tijd voor POC nog niet voorbij was. Sinds 18 augustus 2016 mogen wij ons daarom dan ook damesgenootschap Phi Omega Chi noemen.

Wat begon als een kleine groepje meiden is inmiddels uitgegroeid tot een groot genootschap met meer dan twintig actieve leden. Samen ondernemen we allerlei leuke activiteiten en bezoeken we regelmatig feestjes binnen en buiten Plato. Een vriendinnengroep waarin heel veel mag, kan en de vrijblijvendheid centraal staat.

In de zomer van 2021 vierden wij ons eerste lustrum, met als thema ‘Floreren’. Wij hebben ons eerste lustrumjaar mogen afsluiten met een fantastische reis naar Montenegro met maar liefst 24 meiden. We kijken uit naar hoe we de komende jaren zullen floreren!

Callete

Sinds 1996 is Callete een onmisbaar orgaan binnen T.S.V. Plato. Callete is opgericht in 1996, waarna wij tot 2017 als dispuut door het leven gingen. Hierna werden wij een genootschap. Op dit moment telt Damesgenootschap Callete 25 actieve leden. Als genootschap heb je minder verplichtingen, en kun je jouw tijd bij Callete goed combineren met de rest van je drukke studentenleven. Ondanks deze vrijblijvendheid zijn we erg actief. Zo borrelen we vaak met herendisputen zowel binnen als buiten Plato, en ook buiten Tilburg zijn we niet vies van een feestje. Ook zijn we vaak bij Plato-activiteiten te vinden zoals de sportactiviteiten waar onze Calleters zich van hun meest competitieve kant laten zien. Naast feesten en bier drinken moet er natuurlijk ook gestudeerd worden. Onze meiden zoeken elkaar graag op in de bibliotheek; samen studeren maakt blokken voor tentamens toch een stukje dragelijker. Ook sporten we graag samen en zijn we dus geregeld te vinden in het SportsCenter, tennisbaan etc. 

Afgelopen jaar hebben wij na jaren van uitstel door corona ook eindelijk ons vijfde (!) lustrum mogen afsluiten met een heerlijk lustrumgala waarbij ook onze oudleden aanwezig waren. We kijken terug op geweldige jaren en hebben er het volste vertrouwen in dat komende jaren alleen maar leuker, gekker en gezelliger wordt! 

Icarus

Na de jaarclubstrijd van 2020-2021 wilden een aantal mannen van jaarclub At Infinitum graag nog samen door, en besloten toen om een genootschap op te richten. Dit bleek wat meer moeite te kosten dan verwacht, maar op 13 september 2021 werd Herengenootschap Icarus officieel ingeluid tijdens de ALV van onze mooie vereniging. We bestaan uit een diverse groep mannen die genoeg te doen hebben binnen en buiten de vereniging, maar sommigen van ons willen simpelweg niet te veel verplichtingen. Daarom hebben wij vrijblijvendheid als kernwaarde, maar ook zonder de verplichtingen vinden we vaak tijd voor elkaar. Afgelopen december hebben we onze eerste lichting mogen aannemen en tellen we ondertussen twaalf Icarussen. We kijken er erg naar uit om de komende jaren door te groeien en een naam te maken binnen en buiten Plato.

Vesperi

Vesperi is sinds 2022 een genootschap van Plato. Twee jaarclubs uit collegejaar 2020-2021 borrelden regelmatig met elkaar, waardoor ze een hechte band onderhielden. Na de jaarclubstrijd wilden de jaarclubs verder met elkaar door en zo ontstond het idee voor een genootschap.

Onze meiden hebben een hechte band met elkaar. We hebben veel gezellige momenten; we zijn veelvuldig te vinden op activiteiten of zelfs in het buitenland! Dit zorgt ervoor dat we op elkaar kunnen bouwen en dat we niet alleen een genootschap zijn, maar ook een vriendinnengroep.

Ondanks dat we als genootschap vrijblijvend zijn, zijn er altijd wel leden in voor een activiteit, drankje of borrel. We proberen met zijn allen het beste uit onze studententijd te halen!