U bent hier:

Damesdispuut Furiae

Furiae

Welkom op de pagina van damesdispuut Furiae. Sinds 2005 zijn wij officieel erkend als damesdispuut der T.S.V. Plato. Furiae staat bekend om haar pittige, ambitieuze en enthousiaste vrouwen. Momenteel bestaan we uit 21 actieve leden die elk op haar eigen wijze een actief studentenleven leidt. Zo zetten we ons allemaal in voor het dispuut, doen vele van ons commissies bij Plato en gaat er zelfs iemand het Plato bestuur in aankomend jaar. Maar ook buiten Plato zijn we actief bij verschillende studieverenigingen en er zit iemand in de universiteitsraad bij fractie SAM.

Naast onze ambitieuze kant, zetten wij vaak de boel op stelten. Bier drinken, onze gekke dansmoves laten zien en borrelen met mannendisputen, daar zijn wij niet vies van! We borrelen regelmatig met mannendisputen van Plato, Vidar en Olof, maar ook met clubjes buiten Tilburg.

We feesten vaak samen, maar dat is zeker niet het enige wat we doen. We studeren ook vaak samen in de bieb en gaan daarna samen sporten. Ook wonen en werken er zelfs een aantal van ons samen.

Onze grote trots is het beachvolleybaltoernooi wat we elk jaar organiseren. Eind juni vind dit plaats en er komen ongeveer 400 studenten op af! Dit zijn vooral disputen van de verenigingen in Tilburg, maar ook de studentenvolleybalvereniging komt hier heen en verschillende vriendengroepen.

Waar we aankomend jaar het meest naar uitkijken is ons lustrumjaar. Dit hadden we eigenlijk afgelopen jaar al gehad maar door Corona zijn alle activiteiten een jaar opgeschoven. Afgelopen jaar zijn we 15 jaar geworden en mogen we dus ons 3e lustrum vieren. Dit gaan we doen in de vorm van een hele hoop activiteiten, een receptie, een gala en we gaan op reis met ruim 50 vrouwen!

Wat we bij ons dispuut het meest waarborgen zijn de goede vriendschappen en de fijne sfeer en gezelligheid die er onderling hangt. Mocht je hier nieuwgierig naar zijn, ben je altijd welkom om een keertje mee te borrelen en ons wat beter te leren kennen!

Ga naar de website van Furiae