U bent hier:

Herendispuut Equilibre

Wij zijn Heerendispuut Equilibre. Opgericht op 24 oktober 1989 en inmiddels al 30 jaar lang een onmisbaar begrip binnen Plato. Te herkennen aan onze mannen in de paars-witte truien, zul je een hechte vriendengroep zien die alle facetten van het Tilburgs studentenleven vertegenwoordigd. Naast het organiseren van vele verschillende activiteiten en het bekleden van commissies zijn wij ook actief buiten de studentenvereniging middels leden met een bestuursjaar. Een Equilibrist kan daarom ook vaak omschreven worden als een kritisch en ambitieus persoon. Bij Equilibre staat de balans centraal, waar wij altijd naar zullen streven. Enerzijds het maximale uit je studententijd willen halen door maximaal te genieten van feesten en levenslange vriendschappen op te bouwen, anderzijds het ambitieuze en serieuze gedeelte waarbij we de studie niet uit het oog verliezen. Samen onderhouden we deze balans door elkaar te steunen in de bibliotheek, om zo vervolgens ons in de stad, bij borrels met damesdisputen of bij verschillende activiteiten te herenigen.

Wat je misschien op het eerste oog niet zal merken kan Equilibre ook omschreven worden als een muzikaal dispuut. Al jarenlang leveren wij het gros draaiers voor de Draaierscommissie en daarnaast organiseren wij jaarlijks het enorme spektakel van de Equilibre Biercantus. Dit beperkt zich niet enkel tot Plato zelf. Met al meer dan 170 begeleide cantussen is er aan ervaring geen gebrek. Naast de Equilibre Biercantus organiseren wij ook jaarlijks de Beaujolais en het Tilburgs Studenten Boksgala.

Met een actieve oud-leden vereniging, Balans, waar de ervaring van de afgelopen 30 jaar opgeslagen zit, valt er enorm veel te leren in je studententijd. Durf jij het aan om je te ontplooien en de kritische vraag te stellen: ‘Ben ik in evenwicht’? Wij laten je de wonderen wereld zien van het evenwicht.

Môge

Ga naar de website van Equilibre